ETELÄ-AMERIKKA,  KOLUMBIA,  TAIDE

BOGOTÁ, COLOMBIA: TAIDETTA JA VAROITUS TUNTEMATTOMALTA

Museo Botero, Museo de arte Miguel Urrutea eli MAMU ja Bogotá Museum of Modern Art Siinä oli päivän suunnitelmani.

Naurattaa, kun on vähän suunnitellut, että tuonne kävelen niin ja niin kauan, mutta todellisuus on aina jotain ihan muuta. Vaikka askeleeni on pitkä ja reipas, on silmäni ja korvani niin uteliaat, että joka nurkan taakse pitää kurkkia ja jokaisen, joka tulee kyselemään alkuperääni, kanssa pitää alkaa juttusille.Siinä päivä kuluu leppoisasti ja näkee kaikenlaista. Ja täällä näkee kyllä koko ajan jotain. Mietin, että voisin vaan ottaa jakkaran, istua johonkin nurkkaan ja katsella koko päivän realityä. Ja antaa haastatteluja. Aivan mahtavaa!

Kun kerron, että olen suomalainen, kiinnostus herää ja kulmat ja suupielet nousee poikkeuksetta. Meitä ei vielä niin kovin paljon näy, että ollaan eksoottisia täälläkin. Kiva! Mahtava mahdollisuus näyttää, että olemme kivoja ja iloisia tyyppejä, emmekä mitään jurottajia ja mörrimöykkyjä.

Museo Botero oli ilmainen ja herralla oli laaja kokoelma. Hän on itse myös taiteilija ja olikin hauskaa, kun tunnistin myöhemmin toisessa museossa hänen töitään jo kaukaa.

Nykytaiteen museon näyttely ei ollut kummoinen, mutta pääsin seuraamaan joidenkin (ilmeisesti ) muotinäytösharjoittelua. Aina näkee jotain kivaa ja hyvin usein jotain ihan muuta, mitä tuli katsomaan.


Joudunko #metoo-ryöpytykseen, jos pyydän näitä kahta riisumaan? Siis nuo jumppatossut?

Oli tarkoitus mennä kuvaamaan yksille pienille kaduille ja olin siinä käsityksessä, että ei olisi erityisen huonoa aluetta. Olin jonkun aikaa siellä pyörinyt, kun eräs nainen tuli sanomaan, että susta olla kiinnostuneita, eikä hyvällä tavalla. Jos olet yksin ja ei ole ihan pakko mennä suuntaa , minne olet menossa, hän suosittelisi täyskäännöstä toiseen suuntaan. Minulle riittää, kun sanotaan kerran. Sujautin kameran laukkuuni, vedin uubiduubit eli uukkarit ja lähdin syömään väljemmille vesille.
Kiitos, että on ihmisiä, jotka jeesivät ja välittävät. Yksin reissussa nuo asiat korostuvat. Haluan itsekin olla tuollainen tyyppi❤️

Taimen quinoa-salaatilla ja Columbiana-limulla noin 20€


Tarjoilija tuli jo laskun maksettuani sanomaan, että haluaisivat tehdä minulle vielä jälkiruoan, koska naapuripöydän lapset olivat olleet niin häiritseviä. Lapset konttasivat jaloissani ja hosuivat pöydän vieressä eli kyllä he ihan oikeastikin häiritsivät.
Otin tietenkin tarjouksen vastaan.

Kansallismuseo sattui eteeni, joten hyökkäsin sinne. Vaeltelin ympäriinsä tajuamatta kovinkaan paljon mistään mitään. Historia ei kiinnosta enkä millään jaksa keskittyä yksityiskohtiin, mutta ihan kiva vaeltelu se silti oli.
Vessareissulla joutui laittamaan kättä taskuun.

Muutamien ”mun kadun” jo tutuiksi tulleiden korukaupustelijoiden kanssa vielä turinat ja ihan vaan muutamat ostokset. Ihan muutamat. Muutamat.
Hirvee kasa uusia ihania koruja!

Huomasitko videon jutun yläosassa? Siinä näkyy, miten mukakokenut näyttelyiden kävijä saa muikkarin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *