ETELÄ-AMERIKKA,  KOLUMBIA

CARTAGENA, COLOMBIA: LENKKIÄ, UIMISTA, JOOGAA JA HIERONTAA

Laita taustalle tuosta ylhäältä soimaan legendaarinen On the beach!

Peruutin aamulle aikomani vulkaanisen mutakylpyreissun. Ei aavistustakaan miksi. Tuli vaan sellainen tunne. Tämä oli ehdottomasti se minne halusin. Kunnes yhtäkkiä en vaan halunnut. Joten peruin. En myöskään lähde saarihyppelyille. Ei vaan huvita. Olen nähnyt ja kokenut tällä reissulla niin paljon, että nyt huvittaa ainoastaan seuraavat asiat:
Aamulenkki rannalla, uiminen, jooga, hieronnat ja auringonotto nenä kiinni kirjassa. Väleihin ripoteltuna ihania ruokia. Kuulostaa lomalta, eikö?

Ihan parasta on aamulenkit rannalla. Siellä on auringon noustessa kalastajat, linnut ja lenkkeilijät sekä valokuvien ottajat. Minä kuulun noista ryhmistä kahteen viimeiseen. (Youtube-pätkä rannalta) Esimerkiksi tämän aamun saaliina oli mahtava sateenkaari ( ei täällä ei ole satanut pisaraakaan), lehmä- ja olisko-ollut-jalohaikaroita aivan vierestä kuvattuna, pelikaaneja, muita mitättömämpiä lintuja, koiruleita ja Rosalinda, joka ei millään meinannut lakata vatvomasta niskaani, kun halusi antaa näytteen taiturimaisesta hierontatyöstään. Jouduin lopulta ihan sanomaan Rosalindalle, että jos teit vaikutuksen, palaan luoksesi hierottavaksi ja mummoni sanoin “Nyt tämä tyttö lähtee”.

Löysin hyvän joogasalin: Soma yoga, jossa olen käynyt jo muutamilla tunneilla. Oikein hyvät tunnit, kiva vetäjä ja mukavia naisia joogaamassa. Sali on Bogagranden alueella erään kahvilan sisäpihalla. Olin opettajaan yhteydessä jo Bogotásta ja hän lähetti oikein kuvat, että osaan oikeista rappusista ja ovista, kun tulen kiireellä heti suoraan lennolta tunnille. Hyvä palvelu siis.

Olen ollut jo muutaman kerran myös Day Spassa nimeltä Isabel K. Suosittelen, jos haluat oikean hieronnan siisteissä ja laadukkaissa tiloissa. En itse tykkää mennä rosalindojen rantapedeille hierottavaksi, sillä se lentävä hiekka ja kuumuus ja yleensä kauhea kalkatus ei ole minun käsitykseni rentoutumisesta.

Muita päivän suuria tapahtumia oli pyrstötön tukaani joka hyppelee eteenpäin ja laiskiainen. Laiskiaiset on kyllä ihania. Miten niin ruma voi olla niin söpö?

Youtube-videonpätkä pyrstöttömästä tukaanista hyppelehtimässä

P.s. Se, että mainitsen jonkun paikan nimeltä, ei tarkoita, että olisi kysymyksessä minkäänlaista kaupallista yhteistyötä. Minä kehun hyviä paikkoja selän takana ja täysin ilman lupaa!

4 Comments

  • Hannele/ Hipaisuja maapallolla

   Kuulin kyllä tyypeiltä reissun aikana, että se on ollut monelle kohokohta ja se oli mullakin yksi kohteista, jota en jätä väliin. Mä kuitenkin elän sen verran hetkessä, että jätän joskus menemättä, jos ei vaan tunnukaan hyvältä idealta. Toisaalta saatan lähteä seikkailuun hetken mielijohteesta, jos tulee jotain huippua puheeksi:)
   Nämä suunnanvaihdokset on toki helppo tehdä kun matkustaa yksin, kaverin kanssa pitää vähän erilailla suunnitella eikä voi olla niin tuuliviiri:)

 • Mari/Kodinvaihtaja

  Mulla on melkein traditio käydä joogaamassa. Usein treffaan ulkkariporukkaa, joka asuu kohteessa syystä tai toisesta pidempään. Ja usein vetäjäkin samasta syystä vetäjä. Vetäjien tasot kyllä monenkirjavia, joskus koen olevani jopa vetäjää parempi… Mutta ei se mitään, kivoja hetkiä joka tapauksessa!

  • Hannele/ Hipaisuja maapallolla

   Mullakin melkein traditio nuo joogatunnit. Reissussa on kiva päästä välillä ”omalle alueelle tuttuihin juttuihin” rauhoittumaan. Samoja kokemuksia. Joskus aivan huippuja vetäjiä ja joskus…. no niin…… kivoja hetkiä joka tapauksessa, kuten sanoit, ja aina voi oman harjoituksensa tehdä silti mahdollisimman hyvin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *