ETELÄ-AMERIKKA,  KOLUMBIA

CARTAGENA, COLOMBIA: KYYKISTELYÄ KESKELLÄ AUKIOTA JA PISSANHAJUA

Ennen kuin kyykistellään missään, ostetaan vähän mehua kärrystä ja mietitään, että tangerina vai mandarina vai mikä se nyt oli😂😂😂. 360-video

Sit hommiin ja tuosta ylhäältä kepeää taustamusaa soimaan……

Geokätköhän pitää joka reissussa yrittää “hoitaa”. On ollut sellainenkin aika, että olen harrastanut geokätkätköilyä reissuissa erittäin aktiivisesti, mutta nykyään riittää, että yksi kätkö olisi löydetty joka maassa, missä olen käynyt. Nyt on Kolumbian vuoro. Olin kotona jo tutkinut, mikä olisi hauska ja itse tykkään eniten niin sanotuista “jästikätköistä” eli kätköistä,jotka on piilotettu erittäin ruuhkaisille paikoille ja sen takia vaikeasti otettavissa esiin salaa ja huomaamatta. Valintani osui Cartagenan keskusaukiolle.

Cartagenan keskusaukio on paikka, joka on täynnä paitsi turisteja, myös oppaita, poliiseja, kaupustelijoita, onnenonkijoita ja hevosia kärryineen.
Tähän soppaan lyödään sekaan blondi. Hän on yksin ja pikkuisen muita pidempi, vaikkei kotimaassaan pitkä olekaan.
Hän kiinnittää huomiota. Mutta koska hän vaan nojailee tolppaan, eikä tee mitään, kiinnostus pikkuhiljaa lakkaa. Blondi on tehnyt kotiläksyt ja osaa helposti juuri oikeaan paikkaan. Hän tietää, että kätkö on piilotettu erään leveän punaisen pilarin alaosassa olevan reiän kautta otettavaksi. Yleensä käytetään “kengännauhansolmimiskikkaa”. Nyt ei ole nauhoja, joten muiden mielestä ehkä täysin älyvapaat ja turhan runsaslukuiset nilkkakorut muuttuvatkin hämäysvälineiksi. Blondi kyykistyy mukakorjaamaan nilkkakorujen kiinnitystä, tekee sitä hetken aikaa, jotta mahdollinen katselija kyllästyy ja sitten käsi reiästä sisään ja ranne pyörimään, jotta mahdollinen purkki löytyisi. Se löytyi heti! Magneetilla kiinni ja melkein kämmenen kokoinen. Kusi haisee, mutta blondi “päättää”, että sitä ei ole purkissa, vaan ainoastaan tolpassa ja maassa. Kuinkakohan moni koira tässäkin on jalkaansa nostanut……

No, sitä ei nyt mietitä. Purkin kanssa pystyyn ja tässä kohtaa on tärkää olla vilkuilematta ympärilleen. Se nimittäin kiinnittää aina huomion, mutta on myös erittäin vaikeaa toteuttaa. Vähän matkan päässä on muutama poliisi, ollaan Kolumbiassa, joku turisti kaivelee piilotettua pakkausta puistossa……..

Purkki auki, sieltä löytyy lokikirja, johon blondi raapustaa päivämäärän ja kätköilijänimensä Tulitukka. Valokuva pitää tästä myös ottaa muistoksi, sillä ei blondin kätköilykavereista kellään ole Kolumbian kätköä ansioluettelossaan. Vielä purkin palautus.Taas on nilkkakoruissa jotain korjattavaa jne…..Lopulta rauhallinen poistuminen kadun toiselle puolelle katselemaan tilannetta. Kukaan ei huomannut mitään erikoista ja vielä napataan valokuva paikasta, jossa äsken kyykiskeltiin. Tässä vaiheessa on tietenkin unohtunut, että pitäisi mennä pesemään kädet, kun hymyilyttää niin paljon ja tekisi mieli heittää yläläpsyt jonkun kanssa onnistuneesta suorituksesta.

Kolumbian kätkö hoitui leppoisasti, kuten ihana veljeni asian luonnehtisi.

Loppuun pohdintaa Rommi-bussista 360-videolla
Ja tässä kuva siitä oikeasta rommibussista:

2 Comments

  • Tiina Johanna / Kookospalmun Alla

    Hehe, aikas hauska kätkö! 🙂 En ole koskaan geokätköillyt, mutta sellainen kyllä kiinnostaa ja ehkä joskus voisi kokeilla. Sehän olisi matkoillakin hauskaa puuhaa ja voisi viedä erilaisillekin reiteille. Hyvin onnistuit salakavalasti tästä kätköstä suoriutumaan, pointsit kotiin siis!

  • Hannele/ Hipaisuja maapallolla

    Koita ihmeessä kätköilyä. Joissain paikoissa on jopa tehty niistä ”trailejä”, joilla kiertää/kulkea tietty reitti. Eikä tarvitse aloittelijana edes lähteä minnekään, koska niitä on kaikkialla. Hämmentävintä oli, kun oman kodin vieressä oli ollut koko ajan kätkö eikä itse ollut tiennyt siitä maailmasta mitään:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *