ETELÄ-AMERIKKA,  KOLUMBIA

CARTAGENA, COLOMBIA: TAAS HÄRDELLI KAUPASSA, FAKTOJA JA KOTIAPÄIN

TAUSTAMUSAKSI MAUSTETYTTÖJÄ TUOSTA YLHÄÄLTÄ, KOSKA…..MAUSTETYTÖT!Heidän tapansa valita matkakohde on eri kuin omani, mutta ihan yhtä oikea. Ei ole oikeaa tapaa matkustaa.

Taas härdelli kaupassa. Edessäni toohottaa kaksi miestä, jotka ovat totta kai jo avanneet juomansa kesken kauppareissun ja sitten ihmetellään kassalla, että mikä pullo nyt meni kassan ohi siinä aukinaisena kädessä ja muutenkin sähelletään kaikkien tavaroiden kanssa. Heillä on jo melkein ostokset käyty läpi, kun huomataan mun Kola Roman pulloni ja aletaan kyselemään, että mistä tuon saa. Minä yritän muistella ja neuvoa ja ei kun pyörimään takaisin kauppaan ja jono seisoo. Myyjä on jo aiemmin sanonut, että vaalean rouvan (se olen minä) takana olijat joutuvat siirtymään toiselle kassalle, sillä kassamyyjän työvuoro loppuu. Porukkaa lappaa taakseni ja myyjä toistelee, että vaalea rouva (edelleen minä) on viimeinen, jota palvellaan. Jossain vaiheessa ukot tulee Romanit kädessään, kiittelevät vuolaasti, heidän osuutensa saadaan päätökseen ja vaalea rouvakin (meikkis) pääsee ujuttamaan pullonsa tiskille. Vaalea rouva on tyytyväinen ja kirjoittaa ruttuiselle lapulle muistiin ”kauppareissu, kauhea häslinki taas, Kola Roman”.

Olen nyt lentokentällä odottamassa koneeseen nousua ja kotimatkan alkua ja siirrän vielä pari juttua ruttuisilta muistilapuiltani tänne talteen ilman mitään logiikkaa tai järjestystä. Koska voin. Tämä on minun blogini.

KIELI:

Bogotassa jo sanottiin, että onnea vaan Cartagenaan, mitä kieleen tulee. Heidän nopeaa sönkötystään ei kuulemma ymmärrä muut kolumbialaisetkaan. Ei ymmärtänyt suurimmaksi osaksi hämäläinen turistikaan. Cartagenalaiset pääsevät kilpailemaan argentiinalaisten kanssa vaikeimmin ymmärrettävien espanjankielisten raskaaseen sarjaan.

Kieleen liittyy myös tämä kuva. Kuvasin yhden varhaisen aamu-uinnin jälkeen tätä söpöliiniä videokamera kepin nokassa ja pääsin todella lähelle….siis niin lähelle, kuin nyt voi päästä ketään tai mitään eli kielarietäisyydelle. Tämä mollosilmä NUOLI kamerani linssiä, enkä meinannut pysyä bikineissäni, kun tapauksen jälkeen koohelsin täyttä vauhtia huoneeseeni siirtämään kuvaa tietokoneelleni. Siitä piti tulla kaikkien aikojen pätkä ja……äääääh!!!!!!!! En ollut laittanut videokameraa PÄÄLLE! Jos en olisi hieno nainen, olisin käyttänyt ala-arvoista tekstiä kuvailemaan fiiliksiäni. Sen sijaan moukaroin päätäni seinään niin, että poliisi kutsuttiin huoneeseen. No ei tietenkään, kunhan vähän väritin juttua, mutta poliisi olisi kyllä pitänyt kutsua paikalle –sakottamaan tyhmyydestäni.

KRAANAVESI:

On juotavaa Cartagenassa. Ei ole juotavaa San Andresin saarella. Maistoin tietenkin vähän (hupsista) ja se on varmaan suoraan merestä, koska maistui niin suolalta. Bogota? Ei mitään muistikuvaa. Mutta jos joudun puukko kurkulla veikkaamaan, niin ei ole juotavaa.

NESTEET SISÄISILLÄ LENNOILLA:

Vedestä puheenollen Kolumbian sisäisillä lennoilla ei tarvitse nesteistä välittää. Saa olla vesipullot mukana eikä tarvita litran minigrip-pusseja.

SETELIT:

Rahoista. 50 000 on pienin seteli, mitä Forexilta saa yleensä vaihdettua. Se on aika iso raha täällä, joten yritä saada pienempiä seteleitä vaihdettua jostain. Rahaa väärennetään täällä paljon, mutta säästyin siltä kieroudelta. Minua myös varoitettiin, että täällä ei hyväksytä rikkoutuneita rahoja. Kyllä, onnistuin kuitenkin maksamaan rikkinäisillä seteleillä. Kun minulle sanottiin, että raha ei käy, koska se on rikki, totesin sen olevan ainoa rahani ja näytin hieman haikean surulliselta. Ja kippas kappas raha kävikin. Harjoittele siis ennen reissua haikean surullinen ilme. Ai niin: 50 000 on noin 15 egee.

ÖVERIJÄLKKÄRIT:

Kun oikein haluat överijälkkäreitä, ”Crepes & Waffles” taikoo aivan mahtavat herkut.

Jaahas, Maustetytöt ovat ilmeisesti saapuneet kohteeseen.

Nyt kotiin ja muistakaa, että koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

7 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *