LÄHI-ITÄ,  QATAR

DOHA, QATAR: TERVETULOTOIVOTUS UKOTUSYRITYKSELLÄ

Laita tuosta ylhäältä taustamusiikkia jytisemään.

Dohassa olen ja heti oltiin kusemassa silmään. Lentokentällä laiton taksi yritti viedä väkisin mukanaan. Hemmo kysyi, että etsinkö taksia ja etsinhän minä. Mies otti välittömästi matkalaukustani kiinni ja lähti kiikuttamaan sitä eteenpäin. Hälytyskellot soi päässäni, kun kysyin hintaa ja ukko sanoi ,että homma hoituu kyllä. Tivatessani uudelleen, hän kertoi hinnan olevan 80 QAR eli melkein kaksinkertainen etukäteistietoihini verrattuna. Joku lentokentän henkilökuntaan kuuluva nainen puuttui asiaan, kun kuuli mun sanovan normaalia kovempaa, että WHAAAAT? HOW MUCH? NO, IT’S NOT!

Nainen kysyi, minne olemme menossa ja olenko todella menossa miehen matkaan. Mies alkoi selittää, että hänellä on limusiini parkkihallissa. Sanoin, että en ole menossa hänen mukanaan enää mihinkään limusiiniin, vaan olin ollut etsimässä oikeaa taksia. Virkailija sanoi miehelle, että et vie asiakasta minnekään tai hän soittaa poliisit.
Ei meinannut äijä irrottaa laukusta millään, vaikka arabinainen huusi lurjukselle, että asiakas ei halua tulla kanssasi. Jouduin korottamaan itsekin ääneni lopulta kunnon huutoon ja sitten vasta ketku häipyi aivan raivona omille teilleen. Ilmoitettiin vielä lentokentän securitylle asiasta.
Nainen oli kovin pahoillaan, mutta ei lähellekään niin kovin, kuin minä kiitollinen❤️

Täällä ei ole soveliasta liehua polvet ja ties mitkä vilkkuen, joten peitelty on nyt kaikki, ettei tule pahaa öögaa. Täytyy kyllä todeta, että nopeasti tottui siihen, että vaikka on 40 lämmintä, pukeudutaan silti peittävästi. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Asenne ratkaisee tässäkin.

Yleisurheilukisojan aikaanhan (eli pari päivää ennen saapumistani)tästä oli paljon kirjoittelua lehdissä ja ihmeteltiin, kun ei voi rauhassa juoksennella pikkushortseissa. No ei voi. Sen näkee heti katukuvasta, että se ei ole soveliasta. Jos toiveena on saada hyvää palvelua ja päästä juttusille paikallisten kanssa, kannattaa miettiä, miten pukeutuu ja käyttäytyy. Paikallisten ihmisten ja tapojen kunnioituksella sekä hyvällä käytöksellä mennään harvemmin metsään. Mikä sanonta tuo muuten on? Metsähän on ihana paikka???

Iso peukku Dohalle jo heti ensimmäisenä iltana. Ystävällisiä ja positiivisella -muttei liian tungettelevalla- tavalla kameransa kanssa Souq Wagifissa pyörivästä blondista kiinnostuneita ihmisiä tapasin pitkin iltaa.
Illallisen söin katukeittiössä.

Koska vielä vähän tilaa jäi, päätin piipahtaa jälkiruoalla. Huh! Sen annoksen jälkeen olin täynnä kuin Turusen pyssy.

Hekään eivät kurssilleet.

Mitä muuten Turusen pyssy oli täynnä?
Wikipedia kertoo asiasta näin

2 Comments

    • Hannele / Hipaisuja maapallolla

      Jeps, niillä hurauttelinkin myöhemmin reissuni aikana ja hyvin toimi. Tämä episodi sattui lentoaseman hallissa sisäpuolella eli ei ollut kerennyt yksikään auringonsäde vielä osua minuun, kun jo oli ketku kimpussa. Tosin tällä reissulla ei sitten mitään muuta vilunkiin viittaavaakaan sattunut, joten ei mennyt usko Dohan tyyppeihin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *