LÄHI-ITÄ,  QATAR

DOHA, QATAR: JOOGAA JA OSTOSKESKUKSIA

Doha, Qatar

Tänään on ollut viileämpää, mittarissa 36 eli voi olla suorassa porotuksessa😀 Aurinkoa en kyllä ole juurikaan oikeasti ottanut, koska olen ärhäkässä flunssassa. #sadfishing
(ennen kuin joku muu kerkeää sanomaan)

Näin kuuma on:

Core Vinyasa oli tänään joogalajina. Nyt oli ärsyttävä urheilIja-amatsoni-blondi opettajana. Se tunne, kun tiedät jo nähdessäsi hänet, että ei tule synkkaamaan. Teki mieli käydä suoristamassa hänen käsiään ja korjaamaan linjauksia….. en mennyt, vaan tein sitten vaan itse paremmin😂
#omakehu (ennen kuin joku muu kerkeää sanomaan)

Lauantai-illan vietin paikallisten tapaan ostoskeskuksissa, jonne kurvailin taksilla. Täällä on kaikki välimatkat tosi suuria enkä edes minä kävele noita matkoja. Jos joku on lähellä, se on 10km päässä😀 Taksi on täällä kuitenkin halpa ja helppo tapa liikkua. Mittaria käytetään eikä ole mitään epäselvyyksiä, kuka on pomo. Se on jo testattu, sillä yks kekkuli ajeli Dohan suurimman ostoskeskuksen ohi ja sit pyörittiin aikamme eri liikenteenjakajissa. Äijä ei pysäyttänyt mittaria, vaikka totesin lakonisesti takapenkiltä, että ohi mentiin. Perillä hän kertoi mittarin summan ja minä kysyin, että maksanko myös ylimääräisistä kiepautuksista.. Ei tarvinnut edes ottaa ”sitä ilmettä” ja hinta putosi reippaasti ja mielestäni oikeaksi. Vinkki: Poikkipuoliset sanat sanotaan aina vasta silloin, kun ollaan kohteessa, turvavyö on auki, samoin ovi ja katsotaan vielä että auton edessä on muita autoja tukkeena.

Ostoskeskuksen ”käymälä”

Kaikki taitaa täällä ainakin jonkin verran englantia. Muutama kadulla haastattelemani ei ole osannut, mutta heilläkin on ollut intoa selittää asioita elehtien.

Positiivista on myös, että vaikka en voi pitää ilmastointia päällä (heti kipeänä), niin täällä ei ole siltikään yhtään kuuma yöllä. Siis ei oikeasti yhtään. Ainakaan mun hotellissa.

Keräsin vähän plussia ja miinuksia kohteesta:

Doha plussat:

Varmasti lämmintä ja aurinkoa
Ei itikoita (mulle ihan taivas!)
Suorat ja lyhyet lennot Helsingistä maailman parhaalla Qatar Airwaysillä
Nopeat ja iisit tullimuodollisuudet (en tarvinnut edes visaa, vaikka se piti esitietojeni mukaan ostaa maahan tullessa kentältä)
Ei aikaeroa

Tekemistä:
Aamulenkit (mutta vasta parin kuukauden kuluttua, kun viilenee)
Uiminen (ota hotelli, jossa on oma allas, rannalle ei ole mitään asia puolialasti)
Taidemuseot
Katuruoka
Fine-dining
Shoppailu, ostoskeskukset auki myöhään.
Erilaiset retket dyyneille kameliajeluineen. Itse en ollut, koska en uskalla olla edes hevosen selässä. Dyynit on taas jo muualla koettu.

Miinukset:
Ei luontoa
Ei voi kävellä ympäriinsä, koska välimatkat on niin isot eikä ole pasteeraten mitään nähtävää.

Summa summarum : voisin ihan hyvin tulla tänne uudelleenkin minilomalle, jos ei ole mitään kummempia vaateita ohjelman suhteen. Ihan vaan olemaan.

Ai niin: huumeita tarjotaan aika yleisesti, minullekin äsken. Ihmettelin Cityssä autiota korttelin kokoista hiekka-aluetta, jonka keskellä oli kaksi konttorituolia. Ne on kuulemma huumepollareita varten yöllä istuttavaksi ja niistä väijyttäväksi diilereitä, jotka käy kentällä kauppaa. En haluaisi siihen hommaan istuksimaan Dohan yöhön.

Alkoholia ei ainakaan mun hotellissani saa. Dohassa on yksi liike, joka myy alkoholia, mutta asiakkaalla pitää olla jonkinlainen asukaskortti, siis todiste, että asuu Qatarissa. Samalla kortilla saa muuten ostaa myös sianlihaa. Kumpaakaan ei tarvinnut.
A liquor permit on nimeltään Qatarin “viinakortti”. Alkoholin ostamiseen liittyy kaikenlaisia, suomalaisittain aika hauskojakin piirteitä. QDC (The Qatar Distribution Company) myy alkoholia ja myös laskee, paljonko kukin saa alkoholia ostaa. Kuukausittainen annos ei suinkaan riipu asiakkaan koosta, sukupuolesta tai perheenjäsenten määrästä vaan hänen palkastaan. Kymmenellä prosentilla peruspalkasta saa viinakaupassa asioida. Puoliso saa myös luvan, mutta jos hän ei ole töissä, on perheellä yksi yhteinen ostoraja. Lapsilla ei ole asiaa koko kauppaan, ja se on aina ramadan-kuukauden kiinni. ( Qatar. Complete Residents’ Guide)

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *