LÄHI-ITÄ,  QATAR

DOHA, QATAR: ILMAJOOGAA, KURKISTELUA NIQAPIN ALLE JA TAIDETTA

Olin tänään Yama Yoga Studios-salilla ilmajoogassa paikallisten kanssa. Eivät halunneet ymmärrettävästi kuvaan, mutta nyt MÄ tiedän, mitä on niqabin alla (mutten kerro). Sen kuitenkin kerron, että kuten itsellänikin liikuntatunnille mennessä, myös ulkotakki on urheilutakki. Sama oli joogatunnille tullessa heillä: mustassa niqabissa luki isolla yläselässä Puma. Teksti kiiltävällä mustalla. Coolia!

Museum of Islamic Art oli upea paikka, iso suositus taiteen ystäville ja loistokkuuden ihailijoille.

Täälläkin pelataan Monopolya. onkohan hintataso kuitenkin vähän eri kuin meillä??

Ranta-kassini teksti kertoo kaiken oleellisen….oispa kaljaa……

Illalla pyörähtelin pilvenpiirtäjäalueella. Se on semmonen Dubai potenssiin jotain. Järjetön valoshow menossa joka nurkalla.

Tein oikean valinnan hotellin sijainnin suhteen, kun asun Souq Waqifin kyljessä. Se on mun juttu. Vähän rosoo pitää olla. Kuten jokapaikassa, suosittelen tekemään aamukävelyn Souqissa heti auringonnoustessa. On hienoa kuljeskella lähes autioilla kujilla kun elämä alkaa vasta pikkuhiljaa virrata kaduille. Aivan eri tunnelma kuin päivällä tai illalla.

Nooooo…… hotelli ja hotellihuone saa olla kuitenkin kuinka hienoja vaan ja nyt on ihan parasta bestiä….. “hedonisti”, kuten eräs ystäväni minua kuvailee -ja syystä.

Videonpätkä jäätelöhassuttelijasta Souqissa.

2 Comments

  • Pirkko / Meriharakka

    Vain muutaman päivän pistäytymisellä Dohassa aikoinaan jäin ihmettelemään noita tiukimmin kasvot peittäviä niqabeja supermarketissa. Mustassa kankaassa näytti silmien kohdalla olevan läpikuultavaa kangasta, mutta silti, tottumattomana ainakin, tuntuisi vaikealta valita vaikka kymmenistä keksilaaduista se oikea, kun musta haalistaisi värit ja tekisi ainakin pienemmällä kirjoitetun tekstin vaikeasti luettavaksi. Mutta toisaalta, olen arabimaissa päätynyt keskustelemaan yhden jos toisenkin naisen kanssa ja ainakin ulkopuoliselle “avautuessaan” monet ovat myös pitäneet kaapua ihan kelpo ratkaisuna – ja voihan sen alla pukeutua ihan miten vaan!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *