FLORIDA,  POHJOIS-AMERIKKA

MIAMI, USA: WYNWOODIN GRAFFITIT JA KATUTAIDE

Onko katutaide vain töhryjä ja rikollisten sotkuisia tuherruksia? Jos näin luulit, olet tervetullut kurkkimaan mitä katutaide ja graffitit voivat parhaimmillaan olla.Töitä tulee koko ajan lisää alueen seiniin, jalkakäytäviin ja muureihin.

Wynwood Walls, josta blogin lopussa on kymmenen noin minuutin mittaista 360-videota, on maksullinen kortteli keskellä Wynwoodia, mutta töitä näkisi jonkin verran porttienkin läpi. Täällä on maailmankuulujen muralistien kuten Shepard Faireyn töitä. Hän on tehnyt Barak Obaman ”Hope”-muotokuvan. Peter Tunneyn töille on myös galleria Wynwood Wallsissa.

Jos haluat tietää enemmän graffititaiteesta, suosittelen Museum of graffitia.

Huomasitko muuten museon edessä olevan hienon työn jalkakäytävällä? En minäkään ennen kuin tästä ottamastani kuvasta, vaikka kävelin sen päältä yhteensä neljä kertaa. Alueella on niin paljon nähtävää, että suurin osa menee ohi.

360-videoita:
(Kesto keskimäärin 1min/ video)

G-video

R-video

A-video

F-video

F-video

I-video

T-video

I-video

A-video

R-video

T (tähän ei riittänyt videota, mutta piti saada pystyrivin sana täyteen, hehe)

Wynwood Walls oli yksi eniten intoilemistani kohteista Miamin reissulla.
Siltikin se onnistui ylittämään odotukset. Lopulta en jaksanut kuitenkaan kiertää läheskään kaikkia kortteleita. Porottava aurinko vei fyysisiä voimia ja graffitien ja street artin ilotulitus sai lopulta päänkin pyörryksiin.
Aivan liian iso kakkupala haukattavaksi kerralla. Kakkupalasta tulikin mieleen, että Wynwoodissa on myös lukuisia kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Tällaisen päivän päätteeksi ei voinut kuin mennä istumaan rannalle tuijottamaan merta, kunnes aurinko laski, hakea noutopizzan ja painua pehkuihin. Olihan taidetta kerrakseen!

11 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *