ETELÄ-AMERIKKA,  KOLUMBIA

SAN ANDRES, COLOMBIA: UUSI URA YLÄILMOISSA?

Vähän jos laitan San Andresia pakettiin, niin kokemus oli positiivinen. 3,5 päivää riitti minunlaiselleni erittäin hyvin. Jos olisin päässyt Johny Cay -saarelle, olisin tähän lisännyt vielä päivän. Täällä on ystävällisiä ja kivoja ihmisiä, turisteja aika paljon, mutta ei ärsyttävästi.

Hotellini oli Casablanca saaren luoteisosassa ja tavoistani poiketen se oli vähän syrjässä keskustasta. Halusin nimittäin aloittaa lomani vähän rauhallisemmin. Ratkaisu osoittautui hyväksi. Keskusta, jonne käveli kuitenkin vaan pari kilometriä oli ruuhkaisempi ja voin kuvitella, että iltaisin on ihan menoakin. Tiedoksi niille, jotka sitä kaipaavat ja niille, jotka eivät.

Vaatetus saarelle kannattaa miettiä niin, että mahdollisimman vähän ja jotain todella rentoa. Jos tänne olisin laittanut hienon mekon, olisin ollut ihan pelle. Uikkarit ja siihen päälle joku riepu riittää mainiosti. Jalkaan läpsyt ja rennolla fiiliksellä matkaan.

Olo tuntui suht turvalliselta, mutta poliisien runsas läsnäolo kielii siitä, että kyllä täällä kannattaa pitää lompakostaan ja puhelimestaan huolta. Hotellini työntekijät neuvoivat käyttämään klo 20 jälkeen taksia kävelyn sijaan.

Näiden päivien aikana aurinko paistoi enimmäkseen, mutta tänään tuli pari kunnon saderyöppyä. Lämmin on kuitenkin koko ajan. Tuuli on niin voimakasta, että rannalla hiekka oikein pistää, kun sitä lentää iholle. Tuulen viilentävän vaikutuksen takia pitää olla tarkkana, ettei polta ihoaan. Isestäänselvyys, jonka luulisi olevan itsestäänselvyys.

Tuolla ylhäällä olevalla videolla pääset kuulemaan suunnitelmistani kookos-alalla. Miehen kiipeilyä seuratessani tuli mieleen laittaa ikkunat yöksi kiinni, sillä ainakin tuo tyyppi pääsisi helposti kiipeämään melkein mihin vaan.

Lopuksi: ostin kassin. Se on hyvä kassi❤️

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *