AASIA,  SRI LANKA

SRI LANKA: ENSITUNNELMAT

Pari hassua lentoa ja niin vaihtui maisema. Suomeen oli juuri saatu uusi satsi lunta oikein isolla kädellä, joten lokaation vaihto oli enemmän kuin tervetullutta.

Paljon on nykyään muistettavaa ja lappusia ja lippusia täytettävänä entisen apua-onkohan-mun-viisumi-hyväksytty-hössötyksen lisäksi: pakollinen ylimääräinen sairausvakuutus, terveystiedot, koronarokotus/sairastamistorkat ym., mutta se on semmonen juttu tytöt ja pojat, että noi on pieni vaiva siitä, että pääsee taas liihottamaan maailmalle.

Olin sopinut noudon lentokentältä ja täällä se on ilmeisen suosittua, sillä noutajille (ilman viikatetta sentään) oli varattu oikein iso karsina, minkä kiersin kaksi kertaa ennen kuin huomasin nimeni lapussa. Ehdin jo pelätä, että kuljettaja laittoi lapun piiloon, kun näki minut, mutta ei sentään:) Joskus olen vähän leikitellyt ja pyytänyt lappuun jonkun muun tekstin (älä kysy, mutta samaa sarjaa kui Starbucksissa, jossa on kiva kuulla asiakaspalvelijan huutavan jotain vähän tuhmaa nimeni sijaan), mutta tällä kertaa saavuin paikalle täysin asiallisesti. Ja viisaasti, sillä sain heti kiitellä itseäni siitä, että olin viikannut shortsit ja läpsyt käsilaukkuuni nopeasti vaihdettavaksi vessannurkassa. Hymyilin muikeasti kun muut hikoilivat talvipatiineissaan. Minäkin hikoilin —mutta onnesta.

Ensimmäiseen majapaikkaani Hikkaduwa Beachille ajeltiin… ööö…voi himpura. Piti katsoa se kellosta, mutta umohdin. Tässäkään postauksessa ei näköjään faktat näyttele mitään osaa. No, sanotaan näin, että siinä puolestatoista tunnista kahteen tuntiin ja rahaa kului 50 euroa (juu, eurot kelpasi)plus tipsukka.

Majapaikka oli merentuijottelijan paratiisi ja parasta tietenkin se, että kun haluan olla rannalla auringon noustessa, ei ollut pelkoa myöhästymisestä.

Illallisella oli parasta mahdollista ohjelmaa: auringonlasku!

2 Comments

  • Hannele / Hipaisuja maapallolla

    Ei ole näkynyt minulle mitenkään. Tosin en ole Colombossa edes käynyt. Täällä Hikkaduwassa, missä nyt aluksi olen, on kaupat, ravintolat ja kaikki auki. Ei ole mitään ulkonaliikkumiskieltoja ja vaikka olisikin, on kuulemma aina turistit päässeet liikkumaan kaupunkien välillä ja lentokentälle ym. Ainoa, mikä näkyy katukuvassa, on bensa-asemilla olevat jonot, kun bensiinistä on pulaa. Silti liikenne on vilkasta ja autot ja tuktukit täyttävät kadut. Sähkökatkoja on runsaasti ja ne ilmoitetaan aina etukäteen (en tiedä miten, kun saan itse aina tiedon asuinpaikkani isännältä) ja ne on aina paikallisesti esim. kl0 10-12 ja 18-20, joka päivä kuitenkin eri ajat. Eli varautua pitää, ettei voi roikkua koko ajan somessa (vitsi, vitsi) .

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *