AASIA,  SRI LANKA

SRI LANKA: RUOKAHOMMELEITA JA PÖLJÄNPOLKUA COCONUT TREE HILLILLE

Minäpä aloitan jälkiruoista.

Vasemmalla ylhäällä oleva valkoinen palleroinen on aggala. Voimakkaasti lohkeava ja miedosti kookokselle maistuva paahdetusta riisistä väkerretty pyörykkä.

Oikealla hyllyvä tumma neliö on Kalu dodol . Tämä sokerista, riisijauhoista ja kookosmaidosta vaikeasti ja aikaavievästi kyhätty löllyrä oli näistä kolmesta jälkiruoasta kevyin & kivoin.

Sit kuvan alareunassa sojottava tötterö. Se jäi lautaselle puoliksi nyrsittynä, koska oli jo aivan liikaa ja aikamoisen tylsä tekele. Tämä parhaillaan vietettävän uudenvuoden juhlajälkkäri kevum on riisijauhoista ja jonkinlaisesta palmusiirapista tehty epäkuohkea leivonnainen.

Egghopperit

Aivan ihana aamiaisruokalaji. Sekä hyvä että nätti.Näitä on pakko koittaa kotona. Tosta resepti!
Tuossa omassani oli vasemmalla jotain sipulisötkötystä (hyvää) ja oikealla chilisötkötystä (pääsi nauttimaan tulisuudesta kahteen kertaan😂).

Nelum ala eli curried lotus root
Kiva ja nätti ruoka tämäkin

Papadum-leivät ympäröivät
luffasta (suomeksi pesusienikurkku…hmmm)tehtyä ruokaa.
Alinna Sri Lankan dahl, jota voisi syödä joka päivä

Tämä tässä on pittu. Yllätysyllätys, se on valmustettu riisijauhoista ja kookoksesta. Siihen lisätään jotain valkoista lientä ja heitetään kylkeen kookosta ja chiliä.

Kuinka tuonne Coconut Tree Hillille pääsee?
Esimerkiksi pöljänpolkua.
Tiedätkö, mikä on pöljänpolku?
Kohta tiedät!

12 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *