FLORIDA,  POHJOIS-AMERIKKA

MIAMI, USA: TERVETULOA AURINKOISEEN MIAMIIN!

Aamulenkit rannalla! Niitä olen kaivannut. Varsinkin se ensimmäisen aamun lenkki. Katson ikkunasta ulos ja tarkastan säätiedotuksen. Tiedän, että jos jo auringon noustessa on 23 astetta (olkoonkin etelätuulta 9m/s) minun ei tule kylmä. Laitan kuitenkin pitkähihaisen, koska tuntuu liian villiltä lähteä ulos urheilutopissa Suomen pakkasten jälkeen.

Kodittomia nukkuu uimarannan hengenpelastajien kopeilla. On heitä kaduillakin aika paljon, mutta nuo kopit käy jotenkin järkeenkin. Tämä on myös yksi hyvä syy olla aikaisin liikkeellä –näet siloitellun pinnan taakse. Heitä en kuitenkaan halunnut kuvata, sillä en itsekään haluaisi, että joku avaisi nukkuessani hotellihuoneen oven ja postaisi räpsäisemänsä kuvan ilman lupaani —varsinkin, jos olisi tukka huonosti ja kuolavana tyynyllä.

Mitä säihin tulee, olisi kokematon ihmetellyt vieressä, kun pakkaan aamiaisen jälkeen päiväreppuuni sateenvarjon ja ison villahuivin tällaisella ilmalla. Sama kokematon olisi myös iltapäivällä yllättävässä vaakasuorassa ukkossateessa kastunut ja sen jälkeen vilustunut saatuaan tarpeekseen jonkun katetun parkkipaikan alla odottamisesta ja paetessaan lopulta Time Out Marketin kylmähköön ilmastointiin.

Säät siis vaihtelee nopeastikin. Kurkkaa pieni video.

Mitä sitten sateen yllättäessä voisi tehdä?

Minun onnekseni täällä on taidetta joka kulmalla. Upeita gallerioita on niin paljon, että vaikka sataisi kaiket päivät, en ehtisi kaikkia koluta.

Nämä kuvat on DeRubeis Fine Art of Miami – galleriasta. Täällä sai kuvata, mutta monessa galleriassa se oli kielletty.

David Rosen Galleries tarjoili niin ökykimaltelevaa taidetta että jähmetyin harakkana paikoilleni. Gallerian pitäjä tuli kysymään onko kaikki hyvin. Kerroin, että kylmiä väreitä ja vatsankipristystä lukuunottamatta kaikki on hienosti. Mä vaan olen herkkä reagoimaan. Harmi, etten saanut kuvata.

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *