ETELÄ-AMERIKKA,  KOLUMBIA

CARTAGENA, COLOMBIA: KAAMEA TURISTIRYSÄ JA RAUHAN SATAMA

Tuosta ylhäältä heti kärkeen pieni Youtube- hassuttelu ja Cartagenan äänimaailmaa….

Cartagenan vanha kaupunki on se paikka, miksi tänne tullaan.Tänne tullaan myös suurin joukoin. Olihan minua varoitettu. Se on turistirysä. Siltikin järkytyin, kun bussista laskeutuessani hyökkäsi kimppuuni puolen tusinaa herrasmiestä työntäen vesipulloja melkein naamaani. Pyöräytin silmiäni normaaliakin näyttävämmin ja lähdin eteenpäin. Saatoin myös vääntää silmäni iltalypsy-ilmeeseen.

Seuraavaksi tuli vastaan rouvat, jotka olivat pukeutuneet jonkinlaiseen kansallisasuun. “Foto, fotoooo”, he kaakattivat. Mietin,että en kyllä mitenkään näe itseäni Hämeenlinnan torilla Hämeen kansallispuku punaisine verkahameineen ja kamlottiruutuliiveineen päälläni karjumassa, että fotofotoo japanilaisturisteille.Toisaalta, onko kukaan vielä kokeillut. Jospa musta tuleekin yhtä kuuluisa kuin siitä havannalaisesta sikarintupruttelijamummosta, joka on aina Havannan torilla. Hänen kanssaan muuten änkesin kuvaan aikanaan. Ensi kesäksi alkaakin muodostua pieni bisnesidea…..
Puikkelehdin kuitenkin tämänkin houkutuksen ohi.Se hyöty muuten on tanssiharrastuksista, että kaikenlainen puikkelehtiminen, nopeat väistöliikket ja ohittelu sujuu helposti.

Kun aikani sinnikkäästi kävelin ja lähdin historiallista keskustaa kiertävien muurien laitamille, tulin ihan eri maailmaan. Hiljaisia katuja, kauniita värikkäitä taloja ja bonuksena lukuisia taidegallerioita (360-video). Viihdyinkin yhtäkkkiä paremmin kuin olisin arvannutkaan ja loppupäivän suunnitelmilleni vedin mielessäni yliviivauksen. Tänne oli jäätävä vaeltelemaan. Mikään ei vedä vertoja päämäärättömälle lorvimiselle ympäriinsä, kun aina päätäsi kääntäessäsi eteesi pamahtaa jotain uutta kaunista.

Löysin myös monia kauniita patioita ja sisäpihoja, joista osasta ajettiin pois ja osaan annettiin mennä.

360-videonpätkä Cartagenan kansallispukutädeistä, nämä jo onneksi iltapäivän puolella rauhoittuneina sivukadulle.

360-video cartagenalaisesta kahvilasta ja ilmeisesti käytetyimmästä kysymyksestäni ”¿No puedo ir?” eli ”Enkö mä voi (muka) mennä????”

360-video Cartagenan metallitaideteoksista

10 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *